Värmepumpar av högsta kvalitet
Vi tillhandahåller och installerar värmepumpar av högsta kvalitet, med fokus både på energisnålhet och hållbarhet. Låter du oss installera en värmepump så kommer den att hålla en lång tid framöver.
När man väljer värmepump så är det flera olika aspekter man bör tänka igenom ordentligt. Bostadens och tomtens förhållanden är viktiga att ha i åtanke, men självklart så spelar även pris och en tänkt energibesparing in. Vad som passar bäst i ditt hus beror mycket på vad du redan har för värmesystem i ditt hus.
Dyrt med gamla element
I hus som har äldre elektriska radiatorer (element) som uppvärmning blir kostnaden lätt skyhög. Att använda den oljefyllda varianten kan man jämföra med att låta spisen stå på med maximal effekt under en hel dag – det blir en betydande kostnad. Här är en luftvärmepump en bra lösning, då du inte kommer att behöva installera några nya element om du väljer att värma ditt hus med den. Luften pumpas runt i din bostad och ger en jämn och behaglig värme. På sommaren fungerar luftvärmepumpen dessutom utmärkt som luftkonditionering.
Har du ett hus med vattenburen värme, men värmepannan börjar bli föråldrad, så kan det vara en bra idé att byta den mot luft/vattenvärme, jordvärme eller kanske bergvärme. Hör av dig till oss så kan vi kolla hur det ser ut hemma hos dig, för att sedan föreslå vilken värmepump som passar just ditt hem bäst.
Ett mycket bra sätt att reglera värmen och skapa en behaglig och trivsam miljö ditt hem är en luftvärmepump.
Installationen ett jobb för yrkesmän
Som sagt, hör av dig till oss om du funderar på att installera en luftvärmepump. Vi avråder bestämt privatpersoner som själva vill installera pumpen. Det är ingen lätt uppgift och risken är stor att livslängden och effektiviteten blir lidande om installationen utförs av en icke-behörig. Att pumpen installeras är dessutom ett krav om garantin ska gälla och gör det lättare att få ut på försäkringen om något skulle gå snett.
Hur går det då till att installera en luftvärmepump? Här går vi igenom processen i några enkla steg:
- Först installerar vi värmepumpen på lämplig plats i huset. Pumpens inomhusdel placerad helst så att luftströmmen går in mot huset. Det största rummet är en bra placering eftersom värmen då har större möjlighet att sprida sig till andra rum i byggnaden. Se till att det inte är några väggar eller andra hinder i vägen för luftströmmen. Utedelen bör placeras en bit från marken, så att det är fritt under pumpen även när det är mycket snö ute. I vilket väderstreck den placeras spelar mindre roll, eftersom temperaturen i huset är ungefär densamma överallt.
- När det är klart borrar installatören ett hål så att rören kan föras genom väggen. Därefter kopplas kylrören samman med pumpens inomhusdel och förs sedan ut genom hålet i väggen.
- För att inomhus- och utomhusenheterna ska kunna ”tala” med varandra så ansluts nu en kommunikationskabel. Sedan installerar man inomhusdelen och ansluter den till rören.
- Här är det viktigt att göra en vakuumsugning så att man kan vara säker på att det inte finns några läckor i systemet. Är det ingen läcka så är det fritt fram att släppa på köldmediet. Har allt gått som det ska är det sedan bara att köra igång din nyinstallerade värmepump.